نی نی به به

آشپزی برای کوچولوها لذت بخش است

غذایی که می خوام دستورشو بنویسم درواقع همون حلوای خودمونه که کمی رسپیش رو تغییر دادم .باید برای بچه های بد غذایی مثل آرتین اونقدر با مواد غذایی تشکیل دهنده یک غذا بازی کنیم و تنوع ایجاد کنیم تا ببینیم کدوم یکی رو می پسنده و بیشتر دوست داره .امیدوارم این غذا رو درست کنید و کوچولوهاتون خوششون بیاد .

مواد لازم :

آرد برنج : 1 قاشق مربا خوری

آرد گندم : 1 قاشق مربا خوری

شکر : 1 قاشق مرباخوری سر صاف

پودر بادام : 1 قاشق مربا خوری ( می تونید از پودر انواع مغزها به جای بادام استفاده کنید و یا مخلوطی از چند نوع)

روغن زیتون : نصف قاشق مرباخوری ( برای لطیف شدن حلوا و اینکه بعد از سرد شدن سفت نشه و کره بهش نماسه)

کره : نصف قاشق مربا خوری( برای طعم بهتر)

آب : نصف لیوان

گلاب : چند قطره

( مقدار مواد رو بصورت تجربی نوشتم می تونید کم و زیادش کنید )

طرز تهیه : اول آردها رو با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت کمی حرارت می دیم تا بوی خامیش گرفته بشه و کمی هم رنگش طلایی بشه ( نیازی نیست مثل حلوای خودمون تیره بشه ) بعد از روی حرارت بر میداریم و کره و روغن رو اضافه میکنیم و هم می زنیم .در این مرحله به شکل خمیر سفتی درمیاد .بعد آب و شکر رو که قبلا جوشوندیم خیلی کم کم بهش اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست بشه و گلوله نشه .بعد پودر بادام رو اضافه می کنیم و میذاریم روی حرارت تا قل بزنه و سفت بشه .بسته به میل نی نیتون می تونید رقیق تر یا غلیظ تر برش دارید و در انتها چند قطره گلاب رو هم اضافه می کنیم . می تونید هم تنها و هم همراه نون که به شکل لقمه ریز ( قد دون گنجشک!!)جدا کردید به نی نی هاتون بدید .نوش جونشون.

*

از نازنین مامان آرتین تشکر می کنم برای این پست خوشمزه و خوبشون.
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و ششم اردیبهشت 1389ساعت   توسط مامان آرتین  | 

همانطور که قبلا گفتم پسر من هنوز خیلی کوچیکه و تازه نه ماهش تموم شده ...غذا هایی که می خوره محدوده...اما بیشتر از وعده های اصلی میان وعده ها رو دوست داره ...اینم یه نمونه اش...

هویج رنده شده رو با اب و کمی شکر بزارین تا خوب بپزه بعد کمی ارد برنج یا نشاسته و یا ارد ذرت رو تو اب حل کنید و بریزید روش تا بپزه و مثل فرنی غلیظ بشه می تونید توش پودر پسته یا نارگیل هم بریزید من خودم پودر بادوم میریزم .....

نوش جون همه کوچولوها....

+ نوشته شده در  چهارشنبه نوزدهم اسفند 1388ساعت   توسط مامان کوشا  | 

حریره بادام:

به دلیل یک سری مشکلات در تهیه ی حریره بادام راه تازه ای رو برای درست کردنش امتحان کردم که خیلی بهتر جواب داد.
(مشکلات روش متداول تهیه حریره بادام: خوب خرد نشدن بادام، چسبیدن خرده های درشت بادام به دیواره آسیاب به علت حجم کم و نهایتا یک دست نشدن حریره) برای رفع این مشکلات بادام پوست کنده را همراه باشیر توی میکسر ریختم و گذاشتم تا حسابی میکس شود. چون بادام توی مایع شناور بود به دیواره نمیچسبید و نهایتا شیر و بادام میکس شده در حدی لطیف و یکنواخت میشد که شیر کمی قوام پیدا میکرد و به اصطلاح غلیظ تر میشد. امیدوارم به درد کسی بخورد چون من به دخترم تا دو سالگی حریره میدادم و حریره رو هم هر دو شب یک بار برای دو روزش درست میکردم.

*ممنون از شروین مامان نگار برای ارسال تجربه ی خوبش.


آب بادام (به جای حریره بادام):
بادام ساییده شده را در شیرجوش ریخته و یک ذره آب اضافه میکنیم و میگذاریم کم کم جوش بیاید - بعد که مقداری سفت شد و بوی خامی بادام رفت - از صافی رد کرده و به اندازه یک قاشق مربا خوری آب بادام بدست آمده را به دلبندمان می دهیم.

*ممنون از نغمه مامان سینا برای نوشتن تجربه ی مادربزرگشون.

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و دوم شهریور 1388ساعت   توسط مدیریت وبلاگ  | 

سلام

پسر من  6 ماهش تموم نشده و من هنوز غذاي كمكي رو شروع نكردم  اما تمام مطالب  شما رو براي روزي كه ماني غذا خور بشه ذخيره ميكنم .

چيزي كه ذهن منو يه مدت مشغول كرده بود اين نكنه بود كه از غذاي كمكي چقدر ميتوان استفاده كرد يعني چند بار در روز و در چه زمانهايي  . فكر كردم همانطور كه طرز تهيه حريره و فرني براي يك وبلاگ غذاي كودك لازمه ، ميزان مصرف اين غذا ها هم لازمه شايد مادراني هم باشند كه مثل من ندونند كه چه مقدار بايد از غذاي كمكي استفاده كرد .واسه همين توي وب جستجو كردم وبه مطلب زير برخوردم گفتم شايد به درد بقيه مامان هم بخوره.

هفته اول ماه هفتم

شروع غذاي كمكي با فرني آرد برنج است كه روز اول از يك قاشق مرباخوري يك بار در روز (ظهر) شروع شده و كم كم به مقدار و دفعات آن اضافه مي‌شود به طوري كه روز دوم به دو قاشق مرباخوري (يك قاشق ظهر و يك قاشق عصر), روز سوم به سه قاشق مرباخوري (ظهر و عصر و شب هر بار يك قاشق), روز چهارم به 4 قاشق مرباخوري (صبح, ظهر, عصر و شب هر بار يك قاشق) روز پنجم به 8 قاشق مرباخوري(صبح, ظهر, عصر و شب هر بار 2 قاشق) و روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوري(صبح, ظهر, عصر و شب هر بار 3 قاشق) مي‌رسد.

هفته دوم ماه هفتم

در اين هفته مي‌توان حريره بادام را به رژيم غذايي كودك اضافه نمود. شروع آن نيز مانند فرني از يك قاشق مرباخوري يك بار در روز تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوري در روز برسد. فراموش نشود كه در اين هفته به تدريج كه مقدار و دفعات تغذيه با حريره بادام افزايش مي‌يابد مقدار و دفعات تغذيه با فرني كم مي‌شود بنابراين در هر وعده و يا در تمام دفعات مي‌توان حريره بادام را جايگزين فرني نمود.

دو هفته آخر ماه هفتم

ضمن ادامه تغذيه با شير مادر قبل از هر وعده غذاي كمكي, در اين دو هفته شيرخوار با غذاي جديدي آشنا شده و سوپ به رژيم غذايي او اضافه مي شود. بدين ترتيب كه روز اول, صبح و عصر و شب هر بار از سه قاشق مرباخوري فرني يا حريره بادام استفاده مي‌كند و ظهر علاوه بر فرني يا حريره بادام, يك قاشق مرباخوري سوپ هم مي‌خورد. به اين ترتيب هر روز يك قاشق مرباخوري به سوپ ظهر و شب اضافه ولي از فرني يا حريره بادام كم مي شود تا بر حسب اشتهاي كودك, مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوري در هر وعده برسد.
براي سهولت كار و رعايت تنوع در غذاي شيرخوار مي‌توان يك روز در ميان از فرني و حريره بادام استفاده كرد.

طرز تهيه سوپ

گوشت بدون چربي به اندازه يك تكه خورشتي(معمولاً به اندازه يك تخم مرغ متوسط) به ترتيب اولويت و ارجحيت گوشت گوسفند, مرغ, گوساله.

برنج يك قاشق مرباخوري

هويج متوسط يك سوم

بعد از اينكه گوشت كمي پخته شد برنج و هويج اضافه مي شود. پس از پختن كامل, بايد همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا به غلظت فرني برسد.
توجه:

1- هر سه روز يك بار يك نوع سبزي به سوپ اضافه مي شود مانند جعفري, گشنيز, لوبيا سبز, كدوسبز, كرفس و …

2- به سوپ, نمك, شكر يا چاشني نبايد اضافه كرد.
3- بهتر است, كدو, كرفس و لوبيا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه كنند.
4- سبزي‌ها بايد در آخرين لحظات پخت اضافه شود. در ظرف را نيز مي‌بندند تا ويتامين هاي آن از بين نرود.
5- اسفناج تا يك سالگي مجاز نبوده و نبايد به سوپ شيرخوار اضافه شود.

6 - با شروع غذاي كمكي, دادن آب جوشيده خنك شده به دفعات و حجم مورد علاقه شيرخوار, لازم است

صبح

ظهر

عصر

شب

روز اول

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

1 قاشق مرباخوري سوپ + 3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

روز دوم

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

1 قاشق مرباخوري سوپ + 3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

1 قاشق مرباخوري سوپ + 3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

روز سوم

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

2 قاشق مرباخوري سوپ + 2 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

2 قاشق مرباخوري سوپ + 2 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

روز چهارم

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 تا 4 قاشق مرباخوري سوپ

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 تا 4 قاشق مرباخوري سوپ

روز پنجم

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 تا 5 قاشق مرباخوري سوپ

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 تا 5 قاشق مرباخوري سوپ

روز ششم

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 تا 6 قاشق مرباخوري سوپ

3 قاشق مرباخوري فرني يا حريره

3 تا 6 قاشق مرباخوري سوپ

+ نوشته شده در  یکشنبه هفدهم شهریور 1387ساعت   توسط مامان مانی-طلا  | 

درسته که همه مامانهای اینجا دیگه فرنی و حریره رو چشم بسته درست می کنن ولی خوب از یه سایت غذای بچه انتظار میره حتما غذاهای ابتدایی رو هم داشته باشه.

برای تهیه فرنی از ۲ روش زیر می‌توان استفاده کرد:
روش اول - با شیر مادر یا شیر پاستوریزه جوشانده شده:

آرد برنج (یک قاشق مرباخوری)
شکر (نصف قاشق مرباخوری)
شیر مادر (۵ قاشق مربا خوری)
آرد برنج باید اول با کمی آب و شکر کاملا پخته شود سپس ۵ قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید کمی بیشتر از شیر مادر باشد.

روش دوم- با شیر پاستوریزه:

آرد (برنج یک قاشق مرباخوری)
شکر (نصف قاشق مرباخوری)
شیر پاستوریزه (نصف لیوان)
در این روش اول شیر پاستوریزه را به مدت ۱۰ دقیقه می‌جوشانند، سپس آب جوشیده خنک شده را به آن اضافه می‌کنند تا حجم شیر مجددا به حجم اولیه برسد بعد آرد و شکر را به شیر اضافه می‌کنند و مجدداً حرارت می‌دهند تا به قوام فرنی برسد.

حریره بادام

بادام ۵ عدد
آرد برنج ۲ قاشق مرباخوری
شکر ۱ قاشق مرباخوری
آب ۱ لیوان

روی بادامها آب جوش بریزید و بگذارید مدتی خیس بخورد تا حدی که پوست آن به راحتی با دست کنده شود. آنها را آسیاب یا رنده ریز یا چرخ کنید. مواد را با هم مخلوط کرده در یک قابلمه لعابی یا پیرکس روی حرارت ملایم هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد.

دستور اولیه برای شروع غذاهای کمکی که مرکز بهداشت داده به این صورت است:
هفته اول- حریره بادام- با 2 قاشق در روز شروع و ظرف مدت 5-7 روز به 10-12 قاشق مرباخوری برسد.
هفته دوم: فرنی آرد برنج با شیر پاستوریزه- روزانه مدفوع کودک چک شود که اگه رگه‌های خونی داشته باشد یعنی حساسیت به پروتئین شیر گاوی که باید با شیر مادر یا شیرخشک گیاهی تهیه گردد.
آب جوشیده شده سرد از زمان شروع غذاهای کمکی داده شود.
آب سیب یا آب هویج نیز از روز اول می‌توان داد.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و پنجم مرداد 1387ساعت   توسط مامان عرفان  | 

مواد لازم:

  1. شير مادر يا شيرگاو :۶ قاشق غذاخوري
  2. سنجد: ۳ عدد
  3. آرد برنج: ۱ قاشق چايخوري
  4. آرد سبوس گندم: ۲ قاشق چايخوري‌
  5. بادام: ۵ عدد

روش آماده سازی:

ابتدا مغز بادامها را با ريختن آب جوش پوست بگيريد و رنده كنيد. روش دوم براي پوست گرفتن بادام خيساندن آن در آب به مدت طولاني است كه آن را نمي پسندم چون باعث مي شود بادام نرم شود و رنده كردنش مشكل. سنجدها را هم پوست كنده و گوشت آنها را رنده كنيد. شير را روي حرارت ملايم بجوشانيد و آرام آرام آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه كنيد. بعد نوبت مغز بادام و سنجد است.  آنقدر هم بزنيد تا قوام بيايد و غليظ شود. اجازه بدهيد خنك شود تا كوچولو بتواند به راحتي ميل كند. 

نكته ها:

  • سنجد داراي مواد مغذي فراوان مخصوصا براي رشد مغز كودك است و جايگزين فوق العاده اي براي شكر و ساير شيرين كننده هاي طبيعي است. ولي افراط در استفاده از آن باعث كاهش حركت دودي روده ها و يبوست مي شود، پس ميانه روي را از ياد نبريد! در منابع اينترنتي مقاله اي را پيدا نكردم كه استفاده از آن را براي شيرخواران منع كند و فقط مي دانم كه در گذشته هاي دور در آماده سازي غذاهاي كمكي از آن استفاده مي شده است. پسر ۷ ماهه ام این طعم خاص را بسیار دوست دارد.
  • سبوس گندم يا چنانكه در اينجا گفته مي شود "هاوره گرون" محصولی است که می شود گفت از خانواده "سریالها" یا غلات صبحانه است و اینجا جزو اصلی ترین مواد غذایی است که برای صبحانه مصرف می شود با این تفاوت که هیچ نوع مواد افزودنی یا شکر ندارد. اگر ماده مشابه در محل زندگی شما وجود ندارد می توانید از پودر جوانه گندم استفاده کنید. این ماده سرشار از ویتامینهای گروه ب است.  
+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم مرداد 1387ساعت   توسط مامان آراز  |