X
تبلیغات
نی نی به به

نی نی به به

آشپزی برای کوچولوها لذت بخش است

من و آوا امروز برای اولین بار با هم یه کیک درست کردیم که آوا هم خیلی خوشش اومد.البته من قبلا هم کیک درست کردم  ولی این بار دوتایی درست کردیم و باعث شد بیشتر دلش بخواد که بخوره...

این کیک خیلی ساده است و برای بچه هایی که یک کم بدغذا هستند عصرونه خوبیه چه با شیر چه با آب میوه...

خیلی ساده است...اول ۴ تا تخم مرغ را از زرده و سفیده جدا میکنیم.سفیده ها رو با ۳/۲ لیوان شکر حسابی مخلوط کنید و بعد چهار تا زرده  رو که با هم مخلوط کردید توش بریزید.حالا فقط یک قاشق چای خوری بکینگ پودر و یک کم وانیل و یک لیوان آرد.لازم هم نیست زیاد هم بزنید .فقط مخلوط کنید . توی یک ظرف بریزید و بگذارید ۲۰ دقیقه توی فر با دمای ۱۸۰ باشه! کل وقتی که میگیره ۱۰ دقیقه است که با زمان پخت میشه نیم ساعت....در واقع تا آب میوه کوچولوتون رو حاضر کنید آماده است!( اگه مثل من شکمو باشید خودتون هم بهش ناخونک میزنید حتما!!!).فقط چند تا نکته رو رعایت کنید.اول این که سفیده ها رو اول حسابی بزنید بعد شکر رو اضافه کنید.دوم این که اگه قالب کیکتون خودش حالت چرب نداره با کره چربش کنید.

اگه دقت کرده باشید این کیک روغن هم نداره و اگه دوست داشته باشید می تونید گردو هم بهش اضافه کنید.آوا با مربای توت فرنگی خورد و خوشش اومد! مامان من چون با بکینگ پودر مخالفه قبلا این مواد رو مثل خاگینه مخلوط میکرد و توی ماهیتابه با کره سرخ میکرد( مثل کوکو) .دیگه هر ابتکاری خواستید به عمل آورید....

 دوستای عزیزم

این کیک برای بچه های زیر یک سال مناسب نیست . در واقع جدا از اینکه بکینگ پودر و تخم مرغ داره سنگین هم هست و ممکنه دل درد بگیرند.

+ نوشته شده در  پنجشنبه سی و یکم مرداد 1387ساعت   توسط مامان آوا  | 

با سلام. غذای زیاد جدیدی رو در حال حاضر نمی شناسم. یکی از چیز هایی که برای کسری درست می کنم و اونم خیلی دوست داره این دسره که برای کودکان بالای 1 سال پیشنهاد می کنم. پوست3 -4 عدد بادام رو با گذاشتن بادام توی اب جوش به مدت 2-3 دقیقه، جدا می کنیم. بعد بادام ها رو با رنده ریز ، رنده می کنیم و با مقدار خیلی خیلی کمی عسل یا شکر مخلوط می کنیم .
نوش جان کوچولو. این دسر برای درمان اسحال کودک خیلی خیلی خوبه.
دوم اینکه از عصاره گوشت تهیه کردم و با چند قطره آب لیموی تازه به کسری دادم و با توجه به اینکه دچار بیرون روی زیادب بود و ضعیف شده بود، کلی مفید واقع شد.
یه روش قدیمی پخت برنج برای کودکان 7-8 ماهه هم اینه که برنج را داخل یه پارچه تمیز بریزید و در اونو محکم ببندید و داخل قابلمه آب گوشت( گوشت گوسفند و هویج و سیب زمینی) قرار بدید. بعد از حدود 1 ساعت کیسه رو از داخل قابلمه در بیارید و برنج له شده مقوی رو به کودک دلبندتون بدید.
+ نوشته شده در  چهارشنبه سی ام مرداد 1387ساعت   توسط مامان کسری  | 

یکی از مواردی که خیلی برای من سوال میشه اینه که خوب امروز صبحانه چی درست کنم که با روزهای قبل فرق داشته باشه؟! تنوعی که در مورد برنامه ی غذایی ناهار و یا شام هست در مورد صبحانه نیست هرچند ممکنه برای بچه ها فرق زیادی نداشته باشه. نان و میوه صبحانه یکی از مواردیه که خیلی به درد صبحانه ها میخوره. از اونجایی که اینجا من چیزی به اسم سرلاک گندم نیافتم و هرچی گشتم همه ی سرلاک ها محتویاتش مواد لازم برای نون پختن رو هم داشتند من هم تصمیم گرفتم از همون نون دستپخت خودمون به دخترکم (که الان شش ماه و نیم داره) بدم.

اینم دستور نان و سیب صبحانه:

مواد لازم:

نان به اندازه ه مکعب های کوچک ۳-۲ میلی متری: ۱۲ عدد

سیب به همون ابعاد: یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

نان های ریز شده به علاوه سیب های ریز خرد شده رو به همراه کمی آب روی شعله ملایم میگذاریم تا حدی که سیب ها نرم بشند. بعد از خنک شدن می تونید نوش جان کنید. معمولا اگر آب اضافی هم داشته باشه نی نی ها دوست دارند و برای رفع عطششون گزینه مناسبیه:

این غذا رو توی منبعش برای بچه های ۷ ماه به بالا توصیه کرده و برای بچه های کوچک تر میشه همین غذا رو با سیب رنده شده و نون خیلی خرد شده تهیه کرد. برای تنوع از میوه های مختلف مثل هلو و گلابی و ... هم میشه استفاده کرد. البته باید توجه داشت که ممکنه قند موجود در میوه ها باعث سیر شدن نی نی بشه. فکر می کنم برای نی نی هایی که زیاد اهل غذا خوردن نیستند بهتره که این مورد در اولویت قرار نگیره.

پی نوشت ۱: به نظر شما این غذا توی چه دسته موضوعی (احتمالا جدید) می تونه قرار بگیره؟ دسته بندی موضوعی که تا به حال داشتیم به نظرتون چطوره؟ پیشنهادی ندارید؟

پی نوشت ۲: من پیشنهاد می کنم که پاسخ سوالهایی که در کامنت دونی مطرح میشه رو به عنوان پا نوشت در ادامه مطالب بیاریم یا هرطور که خود نویسنده صلاح میدونه نکات رو توی همون پست اضافه کنه که برای خوانندگان آینده هم مفید باشه چون معمولا کسی وارد کامنتدونی پستهای قدیمی نمیشه.

+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و نهم مرداد 1387ساعت   توسط مامان سحرها  | 

مواد لازم :

جو پوست کنده : یک قاشق غذاخوری سرخالی

جو پرک : نصف قاشق غذاخوری

برنج : نصف قاشق غذاخوری

آب مرغ (برای نی نی ها ترجیحا از سینه مرغ استفاده شود) : یک پیمانه

هویج : یک عدد

فلفل دلمه ای نگینی شده : یک قاشق

جعفری تازه : به مقدار لازم

خامه : یک قاشق مربا خوری                                                                                                                                            طرز تهیه:

جو پوست کنده و جو پرک و برنج را چند ساعت بخیسانید. جو پوست کنده هرچه بیشتر در آب بماند راحت تر پخته خواهد شد. سپس هر سه را در ظرف ریخته مدت حدودا دو ساعت با شعله ملایم بپزید تا خوب پخته شده لعاب دهند. بعد آب مرغ  ( مرغ پخته شده همراه با پیاز رنده شده) را به آن افزوده هویج و فلفل دلمه ای را اضافه کرده و تا پخته شدن آن روی شعله ملایم بگذارید. (شعله حتما ملایم باشد در غیر این صورت سریع ته میگیرد.) وقتی مواد مورد نظر خوب پخته شدند جعفری و خامه را اضافه کنید تا چند جوش ریز بزنند. بهتر است هنگام پخت این غذا هر چند دقیقه غذا را هم بزنید. سوپ جو شما حاضر شده... نوش جون نی نی جونتون...

                                                                                                                                       نکات قابل توجه:

غلات مثل گندم و جو و برنج  گروه بزرگی از مواد غذایی را شامل میشوند که قسمت اعظم کالری مورد نیاز بدن را تامین میکنند. علاوه بر این مقادیر فراوانی نیز ویتامین به ویژه ویتامینهای گروه ب را دارا هستند.(مخصوصا نوع سبوس دار آنها.) ضمنا لعاب ایجاد شده توسط آنها خوشمزه است. دختر هشت ماهه من  به خوبی از طعم جو استقبال کرد.

سبزیجات نیز دربرگیرنده مقادیر ویتامین می باشند که وجود آنها در رژیم غذایی روزانه ضروری است. در مورد کوچولوها بهتر است سبزیجات را پخته مصرف کنید تا از میکروبهای موجود در سبزیجات خام در امان باشند. ضمنا گروه بزرگی از سبزیجات مثل هویج و فلفل دلمه ای دارای موادی به نام آنتی اکسیدانت هستند که در پیشگیری از تعداد بسیاری از بیماریها مثل انواع سرطانها بسیار موثرند. مخصوصا کوچولوهای این دوره که باید با آلودگی هوا و هزاران رادیکال آزاد سرطانزای موجود در آب و هوا مبارزه کنند. دقت کنید فلفل دلمه ای طعم تند نداشته باشد. این سبزی طعم و بوی خوبی هم به غذای کوچولو میدهد و پخته شدن آن درصد زیادی از حساسیت زاییش را کاهش میدهد.

جمع بندی نظرات دوستان و پاسخ به آنها:

چند نفر از دوستان راجع به مصرف فلفل دلمه ای در بچه ها پرسیده بودند همانطور که در متن بالا ذکر شده حتما فلفل شیرین انتخاب کنبد و با پخته شدن آن خیالتان بابت هرگونه آلرژی راحت باشد البته قابل ذکر است بدن افراد با یکدیگر کاملا متفاوت است و این نکته راجع به کوچولو ها هم کاملا صدق میکند. بعضی از افراد آلرژی های مخصوص و حادی دارند که خوب فقط فلفل دلمه ای برای آنها مشکل دار نیست. آنها باید در مصرف هر گونه ماده آلرژنی احتیاط کنند.

دلیل استفاده از سینه مرغ: سینه مرغ نسبت به سایر قسمتهای مرغ هم زودپز تر هم زود هضم تر و هم کم چرب تر است و علاوه بر آن در مرغهایی که هورمون مصرف کرده اند میزان ناچیزی از هورمون در سینه تجمع می یابدکه این مقدار نسبت به سایر اعضای بدن مرغ قابل چشم پو شی است.

یکی از مامانهای عزیز راجع به سن مصرف هر کدام از غذاها پرسیده اند... توجه کنید که در هر کودک بسته به اینکه غذای کمکی از چه سنی شروع شده مصرف غذاهای مختلف سنین متفاوتی دارد.در ایران که شروع غذای کمکی شش ماهگیست می توانید از اینجا کمک بگیرید. دختر من از پنج ماهگی غذاخور شده و الان که هشت ماهه است تقریبا هر نوع ماده غذایی را می تواند مصرف کند. البته به جز مواد ممنوعی مثل عسل... ضمنا... "زیاد سخت نگیرید"...

+ نوشته شده در  شنبه بیست و ششم مرداد 1387ساعت   توسط مامان شاینا  | 

درسته که همه مامانهای اینجا دیگه فرنی و حریره رو چشم بسته درست می کنن ولی خوب از یه سایت غذای بچه انتظار میره حتما غذاهای ابتدایی رو هم داشته باشه.

برای تهیه فرنی از ۲ روش زیر می‌توان استفاده کرد:
روش اول - با شیر مادر یا شیر پاستوریزه جوشانده شده:

آرد برنج (یک قاشق مرباخوری)
شکر (نصف قاشق مرباخوری)
شیر مادر (۵ قاشق مربا خوری)
آرد برنج باید اول با کمی آب و شکر کاملا پخته شود سپس ۵ قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید کمی بیشتر از شیر مادر باشد.

روش دوم- با شیر پاستوریزه:

آرد (برنج یک قاشق مرباخوری)
شکر (نصف قاشق مرباخوری)
شیر پاستوریزه (نصف لیوان)
در این روش اول شیر پاستوریزه را به مدت ۱۰ دقیقه می‌جوشانند، سپس آب جوشیده خنک شده را به آن اضافه می‌کنند تا حجم شیر مجددا به حجم اولیه برسد بعد آرد و شکر را به شیر اضافه می‌کنند و مجدداً حرارت می‌دهند تا به قوام فرنی برسد.

حریره بادام

بادام ۵ عدد
آرد برنج ۲ قاشق مرباخوری
شکر ۱ قاشق مرباخوری
آب ۱ لیوان

روی بادامها آب جوش بریزید و بگذارید مدتی خیس بخورد تا حدی که پوست آن به راحتی با دست کنده شود. آنها را آسیاب یا رنده ریز یا چرخ کنید. مواد را با هم مخلوط کرده در یک قابلمه لعابی یا پیرکس روی حرارت ملایم هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد.

دستور اولیه برای شروع غذاهای کمکی که مرکز بهداشت داده به این صورت است:
هفته اول- حریره بادام- با 2 قاشق در روز شروع و ظرف مدت 5-7 روز به 10-12 قاشق مرباخوری برسد.
هفته دوم: فرنی آرد برنج با شیر پاستوریزه- روزانه مدفوع کودک چک شود که اگه رگه‌های خونی داشته باشد یعنی حساسیت به پروتئین شیر گاوی که باید با شیر مادر یا شیرخشک گیاهی تهیه گردد.
آب جوشیده شده سرد از زمان شروع غذاهای کمکی داده شود.
آب سیب یا آب هویج نیز از روز اول می‌توان داد.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و پنجم مرداد 1387ساعت   توسط مامان عرفان  | 

مواد لازم:

۱. هویج: ۲۰ گرم

۲. ماست: ۲ قاشق کوچک 

طرز تهیه:

دیگه از این ساده تر نمیشه. هویج رو می پزید و بعد ریز رنده می کنید یا اگر مایلید با قاشق یا گوشت کوب لهش می کنید. با ماست مخلوط می کنید و میدید فینگیلیتون نوش جان بکنه. اگر به نظرتون خیلی غلیظ بود میتونید کمی از آب هویجی که پختید باهاش مخلوط کنید.

طعم شیرین هویج خوردن ماست رو راحت تر میکنه. همینطور یک نوع تنوع در طعم ایجاد می شه. (دختر شش ماهه ی من ترکیب ماست با غذای دیگه رو به طعم ماست خالص ترجیح میده)

نکته: می تونید برای خودتون هم -به جای ماست و خیار- از این دسر استفاده کنید. هویج پخته رو درشت رنده کنید و با ماست و کمی نمک میل کنید. نوش جان!

*

آی مامان ها کجایید؟ من میخواستم توی این پست تاکید کنم که وقتی پستی رو منتشر می کنیم حداقل یکروز با پست قبلی فاصله داشته باشه که دیدم انگار مامانها همه رفتند تعطیلات! و باید خواهش کنم که تشریف بیارید حالا هر وقت که نوشتید قبوله!

+ نوشته شده در  جمعه بیست و پنجم مرداد 1387ساعت   توسط مدیریت وبلاگ  | 

همانطور که کنترل انگشتان کودک رشد می یابد (این کنترل در حدود هفت ماهگی شروع میشود) غذاهای انگشتی که در واقع لقمه های کوچک غذا بوده و به راحتی برداشته میشوند می تواند به رشد مهارتهای گاززدن - جویدن و تنها غذا خوردن کودک کمک کند. سعی کنید یک تا دو وعده غذای انگشتی در وعده های غذایی کودک بگنجانید. همچنین این غذاها راه مفیدی است برای مشغول نگهداشتن کودک هنگامی که شما بقیه غذا را آماده میکنید یا هنگامی که بیرون غذا میخورید و حتی در بچه هایی که غذای شل دوست ندارند معمولا با این غذاها سیر میشوند. به خاطر داشته باشید هرگز کودکتان را هنگام خوردن غذا بخصوص غذاهای انگشتی تنها نگذارید.

غذاهای انگشتی باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا کودکان بتوانند براحتی آن را برداشته همچنین باید فاقد پوست - دانه - سنگ - هسته - الیاف رشته ای - استخوان و پوستهای سفت باشند.

انتخاب غذاهای انگشتی :

- غذاهای پروتئینی :

بهترین نوع گوشت برای استفاده به عنوان غذای انگشتی گوشتهای نرم و لطیف مثل مرغ و بوقلمون و سایر گوشتهای سفید می باشد. تکه های گوشت قرمز معمولا برای کودک شما سفت هستند. ماهی نیز گزینه مناسبی برای این نوع غذاهاست. ماهی باید به آرامی پخته و یا بخار داده شود تا هنگام برش شکل خود را حفظ نماید.

تکه یا برشهایی از پنیر سفت یا تکه هایی از تخم مرغ جوشیده نیز مناسبند. توجه کنید تخم مرغ باید آنقدر پخته شود به طوریکه با دست زدن به زرده آن زرده٫ کاملا پودر شده به دست نچسبد. مراقب باشید کودک هنگام نوش جان کردن آن بلعیدن را فراموش نکند!! ایجاد خمیر ممکن است ایجاد خفگی کند.

- میوه و سبزیجات :

سبزیجات را کمی بپزید تا خوردن آنها ساده شود. برای این کار آنها را برای چند دقیقه در آب جوش پخته یا بخارپز کنید. استفاده از مایکروویو هم مناسب است. مطمئن شوید که بعد از پخت کاملا له می شوند. هویج - سیب زمینی و قطعات کوچک گل کلم یا کلم بروکلی گزینه های مناسبی هستند. (مزیت کلم بروکلی آنست که مانند گل کلم نفاخ نیست.)

میوه های رسیده و پوست کنده مثل زردآلو - گلابی - انگور نصف شده - انبه و هلو را امتحان کنید. مرکبات دیر هضم هستند از آنها شروع نکنید. حتما میوه ها را پوست بکنید چون وجود تعداد اندکی میکروب روی پوست آنها مخصوصا در میوه های تابستانی می تواند کوچولوی شما را بیمار کند.

موز نیز در اینگونه موارد مصرف میشود. توجه کنید مصرف موز در کودکان ایجاد یبوست میکند. یکی از بهترین شیوه های مصرف موز گذاشتن آن در فریزر برای چند دقیقه و سپس تقدیم به نی نی کوچولو است. موز یخ زده در کوچولوهایی که لثه های ملتهب دارند بسیار آرامش بخش است.

از میوه های خشک نیز می توانید استفاده کنید به شرط اینکه خیلی سفت نباشند در غیر این صورت آنها را کمی در آب بخیسانید.

- غذاهای نشاسته ای :

ماکارونی صدفی یا شکل دار مورد پسند بچه هاست. با برنج پخته کوفته درست کنید. تکه های کوچکی از نان سفت - نان سوخاری یا نان برشته را به کودک بدهید. صبحانه خشک با غلاتی مثل برنج - برشتوک (کورن فلکس) و گندم آسیاب شده بسیار انرژی بخش است.

 

منبع: راهنمای تهیه غذای سالم برای کودکان و نوپایان   نوشته: پتسی وستکاک (با کمی تغییر)

 

+ نوشته شده در  سه شنبه پانزدهم مرداد 1387ساعت   توسط مامان شاینا  | 

برنج قهوه ای در واقع همان برنج معمولی است که سبوس آن به طور کامل گرفته نشده است. عطر خاص خودش را دارد و موقع جویدن کمی کش میاید و از نظر مواد مغذی خیلی غنی تر از برنج معمولی است. در آسیای شرقی (چین و کره و ژاپن) برنج قهوه ای یادآور دوران فقر و جنگ میباشد (شاید چون آن زمان برنج را با همان سبوسش مصرف می کردند!؟) اما در این دوران به غیر از موارد بیماری یا کهولت یا به عنوان درمان یبوست کمتر کسی از آن استفاده می کند و قیمت بالاتری هم دارد. برنج سفید و قهوه ای میزان کالری٫ کربوهیدرات و چربی و پروتئین یکسانی دارند اما تفاوت آنها در میزان مواد مغذی موجود درشان است. اگر رویی ترین لایه یک دانه برنج را برداریم برنج قهوه ای و اگر لایه میانی تر هم برداشته شود برنج سفید به دست می آید. ویتامین های مختلف و مواد معدنی بسیاری با برداشتن سبوس دانه برنج از دست می روند. انواع ویتامین ها مثل ب۱ و ب۳ و همینطور مواد معدنی مثل آهن و مگنزیم. مثلا یک فنجان برنج قهوه ای ۱۹۵ گرم مگنیزیم دارد در حالی که همان میزان برنج سفید فقط ۱۹ گرم مگنزیم داراست. وقتی سبوس دانه برنج برداشته می شود روغن آن هم از دست می رود در حالیکه وجود آن در کاهش کلسترول ال دی ال بسیار کمک کنند است. اسید های چرب و فیبر برنج هم با این روش به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به این ترتیب برنج قهوه ای بسیار سالم تر و مغذی تر از برنج سفید است. اگرچه که پخت آن به دلیل سختی پوسته اش کمی مشکل است. برای استفاده از برنج قهوه ای می توان آن را در آب گرم به مدت چند ساعت خیساند تا آسانتر پخته بشود.

منبع نوشته: ویکی پدیا (brown rice)

*

من برای سارای شش ماه ام کمی برنج قهوه ای آسیاب کرده ام و به عنوان آرد برنج در غذاها از آن استفاده می کنم. نمی دانم در نقاط مختلف دنیا چه طور میشود برنج قهوه ای پیدا کرد اما به نظرم به گشتنش می ارزد.

 

+ نوشته شده در  سه شنبه پانزدهم مرداد 1387ساعت   توسط مدیریت وبلاگ  | 

مواد لازم

گوشت چرخکرده: 100 گرم

قارچ: 200 گرم،

پنیر پیتزا: نیم بسته

پیاز: یک عدد کوچک

گوجه فرنگی: 2 عدد

فلفل دلمه ای: 1 عدد

خمیر پیتزا آماده : 1عدد

سس گوجه فرنگی : به میزان لازم

رب گوجه فرنگی: به میزان دلخواه

ذرت: به میزان دلخواه در صورت تمایل

خیار شور: به میزان دلخواه در صورت تمایل

ادویه و نمک: به میزان دلخواه، ادویه هایی نظیر پودر سیر، آویشن،زردچوبه، فلفل و

 

طرز تهیه

تهیۀ  مواد اولیۀ پیتزا با گوشت چرخکرده مثل  درست کردن سس ماکارونی است، پیاز ها رو رنده میکنیم یا خیلی ریز خرد میکنیم (بچه ها معمولاً از پیاز درشت خرد شده در غذاها خوششان نمی آِید)، بعد گوشت را اضافه میکنیم  و تفت میدهیم. بعد هم  گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی بهم میزنیم. رب و ادویه ها رو هم به مخلوط روی شعله اضافه میکنیم و با کمی آب (نیم استکان) میگذاریم در حرارت کم تا بیست دقیقه بپزد. در مرحلۀ آخر، نصف قارچ را که خرد شده رو اضافه میکنیم و چند دقیقه ای هم  اینها با هم روی حرارت باقی می مانند.

روی خمیر پیتزا، سس گوجه فرنگی میریزیم و روی خمیر پخش میکنیم. بعد مواد پخته شده که در بالا شرحش رفت را روی این خمیر به صورت مسطح پخش میکنیم. کمی از  پنیر پیتزا ی رنده شده را روی این ترکیب میریزیم، بعد بقیۀ قارچهایی که خرد شده اند، فلفل دلمه ای خرد شده، ذرت و خیار شور( در صورت تمایل) را روی لایه ای که به روش بالا تهیه شده میریزیم و خمیر پیتزای باقیمانده را هم بر روی این ترکیب اضافه میکنیم و بعد داخل فر قرار میدهیم ( شعلۀ گریل فر باید روشن باشد) . بعد از 10 تا 15 دقیقه (بستگی به میزان حرارت شعلۀ گریل و طلایی شدن سطح پیترا)   پیترا آماده است.

 

نکته ها:

 - یکی از دغدغه های مادرها (حداقل اکثر مادرهایی که من میشناسم) گوشت نخوردن بچه هاست، به این صورت که گوشت خورشت و یا کبابی   توسط بچه ها خورده نمیشود و کمبود آهن گریبان بچه ها رو میگیره. از آنجا که  پیتزا تقریباً به خاطر شکل و حالت کبابی شده اش سریع مورد پسند بچه ها واقع میشود. میتوان  از گوشت که یکی از منابع آهنه در پیتزا به صورت بالا استفاده کرد.  علاوه بر مورد قبول  واقع شدن  شکل پیتزا برای بچه ها، همانطور که همه میدانیم، آهن و سایر عناصر گوشت، سریعتر از منابع گیاهی حاوی این عناصر، جذب بدن میشوند. از طرفی پیتزاهای خارج از خانه، به دلیل استفاده از سوسیس و کالباس، و مواد نگهدارنده و میزان سدیم بالا، و همینطور عدم رعایت بهداشت در اکثر مواقع، ریسک بالایی جهت استفاده  دارند و پیتزاهای خانگی از این نظر در اولویت هستند.

-مواد داخل پیتزای گوشت ممکنه متغیر باشند. مثلاً مقدار کمتری گوشت داشته باشد و از سبزیجات بیشتری نظیر هویج آب پز و کرفس و کدو استفاده کرد که شاید مادرهای دیگه تجارب بیشتری  در زمینۀ درست کردن پیتزای سبزیجات  داشته باشند.

+ نوشته شده در  دوشنبه چهاردهم مرداد 1387ساعت   توسط مامان فراز  | 

کدو ها را به دو دسته کدوهای تابستانی و کدوهای زمستانی تقسیم می کنند. کدوهای زمستانی بر خلاف انواع تابستانی شان دارای پوست ضخیم و سفتی هستند. ما در ایران تعداد کمی از این خانواده را میشناسیم. یکی از آنها کدو تنبل و یا کدو هالوین است که به نام کدو حلوایی میشناسیم. این کدوها حتما قبلا خوردن باید پخته شوند و امکان استفاده از آنها به صورت خام نیست. طعم آنها بسیار شیرین تر از کدوهای تابستانی است و میزان سدیم کمی را دارا هستند و منبع بسیار مناسبی برای ویتامین آ محسوب میشوند. همچنین مانند اغلب سبزیجات از فیبر بالایی برخوردارند. انواع روش پخت کدوهای زمستانی را می توانید اینجا بخوانید. (مطلب بالا هم برداشتی از منبع گفته شده است)

یکی از غذاها یا پیش غذای خوش طعمی که من برای دختر ۶ ماهه ام درست می کنم پوره کدویی است که تصویرش را در بالا گذاشته ام. نوعی کدوی زمستانی.

مواد لازم:

کدوی زمستانی:   دو تا سه قاچ متوسط

سیب:                 یک تا دو قاچ

طرز تهیه:

قاچ های کدو را به دو صورت می توان پخت. در روش اول می توان آنها را با کمی آب بخار پز کرد. برخلاف ظاهر سختشان٫ کدوهای زمستانی خیلی سریع نرم میشوند و می پزند. در روش دوم می توان آنها را در ظرف مناسب (برای قرار دادن در مایکروفر) گذاشت و درب ظرف را سلفون کشید. گوشه سلفون را برای خروج بخار آب کمی باز گذاشته و آن را به مدت ۵ دقیق می پزیم (بسته به قدرت مایکروفر این زمان متفاوت است). مغز کدو را بعد از پخت از پوست جدا کرده و له می کنیم. قاچ سیب پوست کنده را هم با رنده ریز می کنیم و به کدو اضافه می کنیم و میدهیم دلبندمان نوش جان کند! 

+ نوشته شده در  شنبه دوازدهم مرداد 1387ساعت   توسط مدیریت وبلاگ  | 

مواد لازم:

  1. شير مادر يا شيرگاو :۶ قاشق غذاخوري
  2. سنجد: ۳ عدد
  3. آرد برنج: ۱ قاشق چايخوري
  4. آرد سبوس گندم: ۲ قاشق چايخوري‌
  5. بادام: ۵ عدد

روش آماده سازی:

ابتدا مغز بادامها را با ريختن آب جوش پوست بگيريد و رنده كنيد. روش دوم براي پوست گرفتن بادام خيساندن آن در آب به مدت طولاني است كه آن را نمي پسندم چون باعث مي شود بادام نرم شود و رنده كردنش مشكل. سنجدها را هم پوست كنده و گوشت آنها را رنده كنيد. شير را روي حرارت ملايم بجوشانيد و آرام آرام آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه كنيد. بعد نوبت مغز بادام و سنجد است.  آنقدر هم بزنيد تا قوام بيايد و غليظ شود. اجازه بدهيد خنك شود تا كوچولو بتواند به راحتي ميل كند. 

نكته ها:

  • سنجد داراي مواد مغذي فراوان مخصوصا براي رشد مغز كودك است و جايگزين فوق العاده اي براي شكر و ساير شيرين كننده هاي طبيعي است. ولي افراط در استفاده از آن باعث كاهش حركت دودي روده ها و يبوست مي شود، پس ميانه روي را از ياد نبريد! در منابع اينترنتي مقاله اي را پيدا نكردم كه استفاده از آن را براي شيرخواران منع كند و فقط مي دانم كه در گذشته هاي دور در آماده سازي غذاهاي كمكي از آن استفاده مي شده است. پسر ۷ ماهه ام این طعم خاص را بسیار دوست دارد.
  • سبوس گندم يا چنانكه در اينجا گفته مي شود "هاوره گرون" محصولی است که می شود گفت از خانواده "سریالها" یا غلات صبحانه است و اینجا جزو اصلی ترین مواد غذایی است که برای صبحانه مصرف می شود با این تفاوت که هیچ نوع مواد افزودنی یا شکر ندارد. اگر ماده مشابه در محل زندگی شما وجود ندارد می توانید از پودر جوانه گندم استفاده کنید. این ماده سرشار از ویتامینهای گروه ب است.  
+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم مرداد 1387ساعت   توسط مامان آراز  | 

پسر من چند روزی خیلی بدغذا شده بود و به جز شیر مادر هیچ چیز نمی خورد احساس کردم ضعیف شده است. مادرم پیشنهاد داد که برایش عصاره گوشت درست کنم. این هم روش تهیه:

ابتدا مقداری گوشت ماهیچه گوسفند تهیه کنید. پس از تمیز کردن و شستن مقداری که مورد نظرتان است (من در مورد پسرم که یکساله است به اندازه سه قطعه خورشت خودمان گذاشتم) را درون یک ظرف شیشه ای دردار بریزد و در ظرف را ببندید. سپس ظرف را درون آب در حال جوشیدن و یا روی بخار کتری قرار دهید. پس از حدود چهار پنج ساعت عصاره خالص گوشت خارج شده است و می توانید آن را به کودک دلبند خود بدهید تا نوش جان کند. من چون پسرم بسیار بدغذایی می کرد و برای این که همان مقدار کم را هم بخورد به سرنگ متوسل شدم و با سرنگ به دهانش ریختم.

نکته: می توان به دلخواه مقدار کمی هم پیاز به این غذا (یا شاید هم دوا) اضافه کرد.

+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم مرداد 1387ساعت   توسط مامان سپهر  | 

مواد لازم:

ماکارونی پیچی                        یک فنجان

آب مرغ                                   به اندازه لازم

ران مرغ                                  یک عدد

گوجه فرنگی                            یک عدد -متوسط

هویج                                     یک عدد - کوچک

پیاز                                       یک عدد کوچک - یک چهارم آن

زعفران                                  به میزان لازم

کره                                      کمی - به دلخواه

آبلیمو                                   چند قطره

طرز تهیه :

ابتدا ران مرغ را به همراه یک چهارم از پیاز که ریز خرد شده و هویج رنده شده می گذاریم تا بپزد.بعد از پخت کامل ران مرغ را بیرون آورده و ریش ریش می کنیم.استخوان را دور ریخته و مرغ را مجددا به آن اضافه می کنیم.سپس گوجه فرنگی را که پوست کنده و ریز رنده کرده ایم به ظرف اضافه می کنیم.کمی که جا افتاد و رنگ گرفت ماکارونی را اضافه می کنیم تا خوب بپزد.در انتها نیز میتوان زعفران و هم چنین چند قطره آبلیمو و کمی کره اضافه کرد.توضیح اینکه می گذاریم تا آب غذا کم شود و کوچولو با دست براحتی دانه دانه ماکارونی ها و مرغ ریش ریش شده را میل کند.

نوش جان کوچولوها!

توضیح:

برای کوچولوهای یکسال به بالا غذای بسیار راحتی است و معمولا خیلی دوست دارند..برای کوچکترها میتوان از ماکارونی رشته ای استفاده کرد البته باید ماکارونی را خرد کنید تا راحتتر خورده شود.

 

+ نوشته شده در  دوشنبه هفتم مرداد 1387ساعت   توسط مامان مانی-شبنم  | 

به دلیل کمبود وقت مختصر می نویسم

یک عدد طالبی کوچک را انتخاب کرده پوست آنرا جدا کنید. قسمتی از آنرا جدا کنید و تخمه های آنرا بیرون بیاورید. میوه های خرد شده ای مانند آناناس، هلو، موز، سیب، شلیل را با مقدار کمی خامه مخلوط کرده و داخل طالبی بریزیدو روی طالبی را با پودر گردو و باداو و پسته تزئین کنید. از چتر های تزئینی هم می توان برای جلب توجه کودک دلبندتان استفاده کنید.

نوش جان

فکر می کنم برای کودکان زیر ۱ سال مناسب نباشد.

 

+ نوشته شده در  دوشنبه هفتم مرداد 1387ساعت   توسط مامان کسری  | 

بعد از پست خوشمزه  سوپ ماهی به دنبال چگونگی شروع غذاهای دریایی برای بچه ها گشتم. لینک خوبی پیدا کردم در مورد اینکه مصرف چه ماهی هایی برای بچه ها بی ضرر و کاملا مفیده که به دلیل کمبود وقت تنها لینکش رو میگذارم. اگرچه توی این لینک گفته که بهتره تا یکسالگی برای مصرف این منبع خوب امگا۳ صبر کرد اما خوب این نظر اونه که من رعایت نکردم. برای اینکه سارا (دختر ۵-۶ ماهه ام)مثل باقی بچه های همسن خودش در اینجا٫ بتونه از غذای مهد استفاده کنه و هم اینکه از این منابع مفید غذایی محروم نشه. (به نظرم سیستم تغذیه ای هر منطقه ی متناسب با نیازهای جسمی مردمانش تنظیم شده و مردم اینجا نیازشون به آهن و کلسیم رو از همین غذاهای دریایی تامین می کنند)

ماهی که برای این غذا انتخاب کردم (اسمش در اینجا "دارا" بود)ماهی بود که گوشت سفیدی داشت (به توصیه همون لینک) و ماهی بزرگی هم نبود (که احتمال وجود جیوه درش خیلی کمتر باشه).

مواد لازم:

فیله ماهی شسته شده و خرد شده:  حدود ۲ قاشق غذاخوری

هویج خرد شده:                              ۲ قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده:                                 ۱ قاشق غذاخوری

برنج:                                             ۱-۲ قاشق غذاخوری

لیموی تازه:                                    چند قطره 

آب به میزان لازم و در صورت تمایل کمی شوید یا جعفری تازه و کره

طرز تهیه:

ماهی و هویج و پیاز و برنج رو به همراه آب با شعله ملایم می پزیم. اواخر پخت سبزی و کره رو به مخلوط اضافه می کنیم. وقتی آب کته تقریبا کشیده شد محتویات داخل قابلمه رو که گرم هستند می تونیم با قاشق له کنیم. انتخاب روش مناسب برای قابل خوردن کردن غذا براساس توانایی کودک شما در جویدن و بلعیدن غذا فرق می کنه. می تونید از پشت قاشق یا گوشت کوب یا مخلوط کن یا هر وسیله دیگه ای استفاده کنید. در آخر با اضافه کردن چند قطره لیموی تازه که طعمش خیلی با کره سازگاری داره٫ کته ی خوش عطری به دست میاد.

 

نوش جان!

+ نوشته شده در  یکشنبه ششم مرداد 1387ساعت   توسط مدیریت وبلاگ  | 

دوستان عزیز توجه کنید مطالبی که اینجا ذکر میشود جنبه آگاهی بخشیدن عمومی داشته و کودک شما را از مشورت با پزشک جهت آغاز تغذیه تکمیلی بی نیاز نخواهد کرد. بدیهی است الگوهای رفتاری در کودکان مختلف با یکدیگر فرق میکنند.

نیاز کودک به تغذیه در ماههای اول زندگیش به طور کامل فقط با شیر تامین میشود خواه از طریق شیر مادر یا شیرخشک. ذخیره آهن موجود در بدن کودک از هنگام تولد تا سن چهار تا شش ماهگی شروع به کاهش میکند. در عین حال در این فاصله زمانی فراهم شدن انرژی - پروتئین و ویتامینها از طریق شیر متناسب با نیاز کودک نخواهد بود. با وجود اینکه آهن موجود در شیر مادر بیشتر از آهن موجود در شیر گاو یا شیرخشک جذب میشود پس از شش ماهگی میزان آهن بدست آمده از آن نیز برای رفع نیاز کودک کافی نیست. همچنین روی و مس بیشتری مورد نیاز است.

نیاز کودک شیرخوار شما به منابع مختلف غذایی همزمان با رشد علایق به دنیای خارج می باشد. کودک ممکن است به ظاهر علاقه کمتری به تغذیه از سینه یا شیشه نشان دهد و پس از چند دقیقه شیرخوردن مکیدن را متوقف کرده سعی میکند بنشیند و اطراف را نگاه کند یا به جای نوشیدن شیر از شیشه سرشیشه را مک زده یا شروع به گاز کرفتن آن کند.

اگر کودک شما ناگهان درخواست غذای بیشتری کند درحالیکه ۵بار تغذیه در روز او را کاملا راضی کرده و هنوز بعد از نوشیدن شیر به نظر گرسنه می آید یا شروع به بیدار شدنهای متوالی برای شیر در طول شب میکند درصورتیکه قبلا به طور کامل می خوابید شما متوجه میشوید که زمان شروع جامدات است.

اگر با کودکتان سر میز نشسته اید ممکن است او به چیزی که می خورید علاقه نشان دهد و درحالیکه قاشق غذا را به سمت دهانتان می برید آن را دنبال می کند و یا حتی سعی می کند مقداری از ظرف شما بردارد.

تمام بچه ها دوره های جهش رشد دارند و این زمانی است که آنها به مواد مغذی اضافی برای رشدنیاز دارند. تغذیه با شیر مادر مانند یک سیستم عرضه و تقاضا عمل میکند بنابراین وقتی شیرخوار در حال عبور از یک مرحله جهش رشدی است برای چند روز به دفعات شیر بیشتر نیاز دارد. زمان مناسب برای فکر کردن در خصوص شروع جامدات می تواند هر زمانی پس از چهار ماهگی باشد زمانیکه کودک یک مرحله جهش رشدی داشته و شروع به تقاضای شیر بیشتر میکند.تمام بچه ها این دوره حساسیت زمانی را برای یادگیری یک فعالیت جدید مثل غذاخوردن هم دارا هستند. اگر این فرصت از دست برود کودک ممکن است برای فراگیری این مهارت جدید بعدا دچار مشکل شود.

عوامل متعددی چهار تا شش ماهگی را مناسب این فرایند کرده که البته در کودکان مختلف زمان دقیق آن متفاوت است. در این سن معمولا وزن کودک دو برابر وزن زمان تولدش شده است و نیازهای او هم به مراتب بیشتر از نوزادی. دستگاه گوارش و کلیه های او به حد کافی رشد کرده تا با غذایی غیر از شیر نیز دچار مشکل نشود. در حدود سن چهار ماهگی در سیستم عصبی و ماهیچه ای کودک هماهنگی به وجود می آید و او می تواند بنشیند. همچنین واکنش غیر ارادی و ذاتی کودک برای بیرون انداختن اجسام جامد با استفاده از زبان که واکنشی است برای جلوگیری از خفگی کودک در ماههای اول شروع به ناپدید شدن می کند. علاوه بر این کودک می تواند سر خود را بالا نگه داشته و این یعنی غذای جامد در دهان کودک می تواند از جلو به عقب حرکت کرده و بلعیده شود.

بنابر این... درباره جامدات فکر کنید اگر کودک شما:

۱- حداقل چهارماه دارد و وزنش دو برابر هنگام تولدش شده است.

۲- ظاهرا تنها با تغذیه از شیر سیر نمی شود و شروع به تقاضای شیر بیشتری میکند.

۳- شروع به بیدار شدن در شب میکند درحالیکه قبلا خوب می خوابید.

۴- شروع به ابراز علاقه به آنچه شما میخورید میکند.

۵- چیزهایی مانند جغجغه را در دهانش میکند و می جود.

۶- میتواند پوره رقیق را در دهانش نگه دارد.

خطرات شروع زودهنگام تغذیه با جامدات:

سیستم گوارشی کودک آنزیمهای لازم برای هضم غذاهای جامد را ندارد. تغذیه کودکان زیر چهار ماه با جامدات ممکن است خطر ایجاد حساسیتهایی مثل آسم - اگزما و تب یونجه را در آینده افزایش دهد. این موضوع به این دلیل است که روده ها قادر نیستند مولکولهای پروتئین های بزرگی را که ایجاد حساسیت میکنند هضم کنند.

 سرفه های مزمن در کودکانی که قبل از ۱۲ هفتگی به آنها جامدات داده شده بیشتر است.

اسهال مزمن به علت عدم تحمل گلوتن که نوعی پروتئین موجود در گندم است در این کودکان شایع است.

تغذیه زودهنگام جامدات کلیه های کودک را ضعیف نموده و سبب افزایش خطر کم آبی بدن میشود.

این کودکان ممکن است افزایش وزن زیادی پیدا کنند و این یک خطر برای سلامتی او محسوب میشود. کودکان چاق به بزرگسالان چاقی تبذیل خواهند شد که در معرض خطر ابتلا به مشکلاتی مثل دیابت - امراض قلبی و سایر مشکلات جسمی جدی قرار دارند.

در عین حال دو عامل وجود دارد که تغذیه با جامدات قبل از چهارماهگی توصیه می شود:

۱- اگر کودک خیلی درشت و گرسنه است و در سه ماهگی هر دو ساعت احساس گرسنگی میکند. توجه کنید نق زدنهای کودکان وابسته به سینه که با خوردن چند مک شیر آرام میشوند احساس گرسنگی نیست.

۲- اگر کودک شما نارس است به طور معمول جامدات نباید قبل از ۱۶ هفته پس از زمان صحیح تولد به او داده شود. در عین حال این کودکان اغلب گرسنه اند و شروع زودهنگام جامدات ممکن است توصیه شود. در حقیقت آنها نیز از همان چهارتا شش ماهگی بعد از تولد غذاخور میشوند اما چهارتا شش ماهگی آنها چهار تا شش ماهگی واقعی نیست.

 

منبع: راهنمای تغذیه کودک   نوشته پتسی وستکاک

+ نوشته شده در  سه شنبه یکم مرداد 1387ساعت   توسط مامان شاینا  | 

مواد لازم:

 میگو              ۴ عدد متوسط

 برنج               یک پیمانه

  پیاز               به مقدار لازم

 هویج             یک عدد متوسط

 سیب زمینی  یک عدد کوچک

 کره                مقداری

 شوید تازه        مقداری

 نمک و فلفل و ادویه و رب گوجه فرنگی و آب    به میزان لازم

ابتدا میگو ها را تمیز کرده و با آب می شوییم . سپس پیاز را به تکه های بسیار کوچک خرد  کرده و میگو را مدت کمی در پیاز و کره تفت می دهیم. ادویه جات و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و وقتی مواد به خوبی با هم مخلوط شدُُ تکه های هویج و سیب زمینی خرد شده را به آن اضافه می کنیم. یک پیمانه آب به مخلوط اضافه کرده و صبر می کنیم تا به مدت ۱ ساعت با شعله ملایم پخته شود . مقدار آب بهتر است به اندازه ای باشد تا در بعد از پخت هنوز در ظرف آب باقی مانده باشد. حال برنج  و شوید تازه را به آن اضافه می کنیم و زمانی که دانه های برنج نرم شد و آب خوراک تبخیر شد در ظرف را با می بندیم تا برنج دم بکشد.

نوش جان کوچولو

 

+ نوشته شده در  سه شنبه یکم مرداد 1387ساعت   توسط مامان کسری  |